Veckobrev 5 - 6

Veckobrev 5 - 6

Vecka 38


Hej! 


Vi lämnar en regnig vecka bakom oss och hoppas på att nästa vecka bli lite torrare. Vi vill påminna er om att skicka med eleverna kläder efter väder. Vi har rast utomhus varje dag. 


Under veckan som gått har vi arbetat med allemansrätten genom tipspromenad, film, faktablad, begreppsträning och kahoot. Som avslut genomförde vi en begreppslek i gympasalen under allemansrättens dag, 20 september. 


I hemkunskapen har det bakats och i bild har vi gjort höstträd. I SO såg vi ett avsnitt om Grekland förra veckan och då har eleverna fått lyssna och spela lite grekisk musik under musiklektionen. Den här veckan såg vi ett avsnitt om Italien, det blir spännande och höra om det kommer att spelas italiensk musik nästa vecka. 


Vi har skickat hem information om fluorsköljning till er vårdnadshavare. Fluorsköljning kommer att ske med start 5/10. 


Kakorna har också kommit till skolan. Som tidigare gör ni så att eleverna levererar kakor och tar emot all betalning. Sedan skickas hela summan som eleverna sålt för till Julia via swish på telefonnummer 070 - 38 53 153. 


Läsutmaningen börjar lida mot sitt slut och på torsdag 28/9 är sista dagen att läsa innan lappen ska in på fredag 29/9.


Det har kommit önskemål att få lämna in engelskaläxan på fredagar istället för torsdagar, vilket går bra. 

Jag har även funderat hur vi på bästa sätt ska få en bra struktur med svenskaläxan och har kommit fram till detta; eleverna läser kapitlet under veckan och skickar in sin uppgift de får via classroom senast på fredag. Sedan tänker jag att de får tid på måndag att gå igenom mina kommentarer. På så sätt finns det en avsatt tid för det och en bra struktur. 


Aktuellt v. 39

Måndag:

Tisdag: Idrott utomhus

Skolsköterskan är på plats på skolan.

Onsdag: Idrott utomhus

Torsdag:

Fredag: Multiplikationstabellen test. 

Läxor lämnas in: Fröken Europa (classroom)

    Igor’s lab of fear


Vi önskar er en fin helg! / Julia och Marja