Veckobrev F - 3

Veckobrev F - 3

Veckobrev vecka 38                        Hej!


I Sv har granen kommit med bokstaven K k till oss. Åk:1 har arbetat med att forma bokstaven, lyssna till högläsning, öva på bokstavens ljud, skriva ord som innehåller veckans bokstav och måla. År:2 har lyssnat till högläsning, läst en faktatext och skrivit en berättelse. År:3 har lyssnat till högläsning och skrivit berättelser utifrån en struktur, sedan har berättelserna har lästs upp i klassen.


Veckans hemliga läxa handlade om höstmörker och strömavbrott. Barnens muntliga framställningar vid deras redovisning av ”veckans hemliga läxa”  gav oss fina tips vid mörker och strömavbrott. 


I so/no har vi sett en faktafilm om hösten. Vi har arbetat med gruppvis med trädslag och ekorren då vi har en ekorre i vår trollskog. Vi har räknat årsringar och kom fram till att trädet var drygt 61 år gammal. Intressanta redovisningar med faktatexter och illustrationer har vi tagit del av. Tack alla barn för intressanta redovisningar. 


I ma har samtliga klasser tagit del av föreläsningar om siffrans värde. Åk:2-3 har haft föreläsning om uppställning. Arbete i bok har vi också hunnit med. 


På idrotten har vi haft brännboll och orientering med ”mattekluringar”. Orienteringen var ämnesintegrerad där idrott, svenska och so/no samverkade. Rörelse och inlärning i samverkan. 


Nästa vecka 39 skolan:

Måndag: LOV från skolan för eleverna, fritids öppet för de barn som anmält behov.

Tisdag: So/No-tema höst

Onsdag: Utegympa. So/no-tema höst

Torsdag: So/No-tema höst. Musik med Bea.

Fredag: Utegympa


Fritids informerar: I torsdags arbetade vi med skapande, naturteckningar. Ute har fotboll varit populärt. Läxhjälpen har nyttjats av samtliga barn, bra! 


Nästa vecka 39 fritids:

Måndag-fredag: inne- och uteaktiviteter. Läxhjälpen. Tema höst. 


Trevlig helg, glöm inte att måndag den 26/9 är en lovdag från skolan!


Veckans citat: ”Man måste inte klara allting själv, 

det är mod och en styrka att våga be om hjälp”


Anna & Viktoria


Vecka 38, förskoleklass


Hej!


I svenska har vi tränat på bokstaven Dd. Eleverna har fått lära sig att skriva samt ljuda bokstaven. Vi har även sett på ”Livet i Bokstavslandet”. Vi har haft högläsning nästan varje morgon och eleverna har ritat/skrivit i loggboken under torsdagen.


I matte har vi arbetat med problemlösning i samband med kartläggning. Eleverna har fått arbeta enskilt samt i grupp. Vi har även sett på ”Livet i Mattelandet”. 


I So/No har vi fortsatt med tema höst. Eleverna har fått arbeta i par med olika teman, växter och djur. Tanken är att eleverna får på det sättet lära sig mer om vad som händer under hösten, men även träna på samarbete och redovisning, då grupperna får redovisa sina arbeten för varandra. 


Idrott, eleverna i F-3 har fått spela brännboll.


Påminner om att vi lärare har utbildningsdag på måndag 26/9. Skolan stängd. Fritids för de barn som har anmält behov. 


Rektor Karl-Göran har ett nytt telefonnummer, 070-957 95 89.


Nästa vecka, skola (v. 39):

Måndag: U-dag för lärarna

Tisdag: So/No

Onsdag: idrott, So/No

Torsdag: musik, svenska, matte

Fredag: fritids


Fritids informerar: Denna vecka har vi erbjudit läxhjälpen samt inne- och uteaktiviteter. Barnen har bl.a. fått pyssla, spela, leka tafatt och spela bollspel. Vi har även övat på en dans tillsammans.


Nästa vecka, fritids (v. 39):

Måndag-fredag: Inne- och uteaktiviteter. Läxhjälpen. Tema höst.


”Vi lyfter oss själva när vi lyfter andra!”


Trevlig helg!

Önskar Jenna


Veckobrev vecka 37                   Hej!


I Sv har granen presenterat bokstaven G g för oss. Åk:1 har arbetat med att forma bokstaven, lyssna till högläsning, öva på bokstavens ljud, skriva ord som innehåller veckans bokstav och måla. År:2 har lyssnat till högläsning, läst en faktatext och skrivit en berättelse. År:3 har lyssnat till högläsning och skrivit berättelser utifrån en struktur, sedan har berättelserna har lästs upp i klassen.


I So/No har vi arbetat med naturen. Vi har arbetat med hösttecken i naturen, olika lövträd och småkryp som lever i trädens stammar. Barnen har arbetat gruppvis, de har läst faktatexter, skrivit, illustrerat och skapat fantastiska illustrationer med faktatexter. Slutligen har deras arbeten redovisats för åk:f och åk:1-3. 


I Ma har åk:1-3 lyssnat till en föreläsning om dubbelt och hälften. Åk:3 har lyssnat till en föreläsning om procent, hälften 50%. Samtliga klasser har varvat teori och praktik.


På idrotten har vi haft friidrott. Vi har övat löpning och stafetter. 

 

Veckans språkord: Hej- Hello- Hei- Bures


Det är bra om barnen har ett ombyte kläder i väskan, så ombyte finns under regniga dagar.


Rektor Karl-Göran har ett nytt telefonnummer, 070-957 95 89


Måndag vecka 39 den 26/9 har eleverna lovdag från skolan, lärarna har utbildningsdag. Fritids är öppet denna dag som som vanligt för de barn som har anmält behov. 


Vecka 38 skolan:

Måndag: Svenska och mattejobb

Tisdag: Tema hösten-So/No

Onsdag: Utegympa. Tema hösten-So/No

Torsdag: Musik med Bea. Tema hösten-So/no

Fredag: Utegympa


Fritids informerar: Vi har börjat öva på en dans tillsammans, dans är en del av det sociala samspelet och finns med i läroplanen. I torsdags arbetade vi med teknik och skapade höstskapelser av naturmaterial. 


Vecka 38 fritids:

Måndag-Fredag: inne-och uteaktiviteter. Läxhjälpen. Tema höst. 


Trevlig helg!

Veckans citat:” Jämför dig inte med andra, du behöver inte prestera för att duga”

Anna & Viktoria


Tack till Stadium och Generation PEP för vår aktivitetsväska! 


Vecka 37, förskoleklass


Hej!


I svenska har vi börjat med bokstaven Cc. Eleverna har fått träna på att ljuda och skriva bokstaven, vi har även försökt komma på ord som börjar med Cc. Vi har även haft högläsning nästan varje morgon. 


I matte har vi fortsatt arbeta med siffrorna 1-5, vi har använt oss av plockisar samt tavlan. Eleverna har även fått titta på ”Livet i Mattelandet”.


I So/No har vi arbetat med kompistema denna vecka. Vi har pratat om hur man är en bra kompis, vad man kan göra om man ser att någon gör något dumt samt sett filmer om värdegrund och kompisrelationer. Därefter har vi kommit överens om ”regler” hur man är en bra kompis och skrivit ner allt. 


Idrott, eleverna fick fortsatt träna på friidrott (löpning, stafett…) samt ha elevledd uppvärmning.


Skolsköterskan kommer att kontakta alla vårdnadshavare i åk F under de kommande dagarna/veckorna. 


Alla klasser har fått besök av våran specialpedagog Agneta Lindén. Tack för besöket!


Nästa vecka, skola (v. 38):

Måndag: svenska, matte

Tisdag: tema höst

Onsdag: utegympa, tema höst

Torsdag: musik, svenska, matte

Fredag: fritids


Fritids informerar: Denna vecka har vi erbjudit läxhjälpen, inne- och uteaktiviteter ex. pyssel, bygg, bollspel ute, tafatt… Vi har även haft lite kamratövningar under veckans gång. Under torsdagen fick eleverna skapa höstbilder med hjälp av material från naturen. 


Nästa vecka, fritids (v. 38):

Måndag-fredag: läxhjälpen, tema höst, inne- och uteaktiviteter.


Trevlig helg!

Önskar Jenna


”Behandla andra som du vill bli behandlad själv.”Veckobrev vecka 36                       Hej!


I Sv har granen presenterat bokstaven D d för oss. Åk:1 har arbetat med att forma bokstaven, lyssna till högläsning, öva på bokstavens ljud, skriva ord som innehåller veckans bokstav och måla. År:2 har lyssnat till högläsning, läst en faktatext och skrivit en berättelse. År:3 har lyssnat till högläsning och skrivit berättelser utifrån en struktur, sedan har berättelserna har lästs upp i klassen.


I So/No har vi arbetat med politik, val 2022. Vi har tagit del av intressanta redovisningar av samtliga grupper. I torsdags gick vi till val på lågstadiet, resultat blev följande: 

1.  Centerpartiet 

2. Kristdemokraterna

3. Socialdemokraterna

4. Vänsterpartiet, Moderaterna & Liberalerna

5. Miljöpartiet & Sverigedemokraterna


Spännande att se om vårt resultat kommer att stämma överens med valet i riket.


På idrotten, har vi haft friidrott. Vi har övat löpning, längdhopp och stafetter. 


I Ma har vi haft föreläsning och dubbelt och hälften, naturliga tal och negativa tal. Åk:2 har sett film om dubbelt och hälften. Idag fredag har vi arbetat med matematik utomhus. Arbete  i bok har vi även hunnit med. 


Veckans språkord: höst-autumn-syksy-cakca


Nästa vecka skolan: vecka 37

Måndag: Sv-och mattejobb

Tisdag: So/No-Tema hösten.

Onsdag: So/No-Tema hösten. Utegympa.

Torsdag: So/No-Tema hösten. Musik med Bea.

Fredag: Utegympa


Fritids informerar: Vi har arbetat med sociala aktiviteter utomhus. Inne har vi erbjudit biljard, skapande, bygglek och ”Funtable”. Läxhjälpen har nyttjats av samtliga barn. 


Nästa vecka fritids: vecka 37

Måndag-Fredag: inne-och uteaktiviteter. Läxhjälpen. Tema hösten.


Trevlig helg alla barn och tack för en jättefin vecka tillsammans med Er!


Veckans citat:” Var vänlig och döm inte utan sanning, det är alltid möjligt”


Anna & Viktoria


Vecka 36, förskoleklass


Hej!


I svenska har vi börjat med bokstaven Bb. Eleverna fick säga ord som börjar på veckans bokstav, eleverna har även tränat på att skriva och ljuda Bb. Vi hade även en lektion ämnesintegrerat med matte då vi gick igenom elevernas bokstäver på tavlan, räknade bokstäverna samt diskuterade bl.a om vilka bokstäver det finns flest av… Under torsdagen har vi i vanlig ordning ritat i loggboken, och de elever som vill har även fått skriva.


I matte har vi fortsatt träna på siffrorna 1-5. Vi har även arbetat med addition samt olika matematiska begrepp.


I So/No har vi arbetat med tema hösten och höstens tecken samt färger. Eleverna i åk F har även fått ta del av åk 1-3:s redovisningar om de olika partierna i Sverige. 


Idrott, vi hade friidrott under onsdagens idrottslektion. Eleverna fick prova på längdhopp, löpning och stafett!


Musik med Bea på torsdag! 


Skolsköterskan kommer nästa vecka på tisdag 13/9, vid frågor eller funderingar kan ni kontakta Siv (070-533 70 26).


Nästa vecka, skola (v. 37):

Måndag: svenska, matte

Tisdag: So/No

Onsdag: utegympa, So/No

Torsdag: musik, svenska, matte

Fredag: fritids


Fritids informerar: Denna vecka har vi erbjudit läxhjälpen, inne- och uteaktiviteter med rörelse i fokus, pyssel samt bygg och spel. 


Nästa vecka, fritids (v. 37):

Måndag-fredag: Vi fortsätter med inne- och uteaktiviteter med rörelse i fokus och läxhjälpen. Kamratövningar.


Trevlig helg!

Önskar Jenna


”Den som är väldigt stark måste också vara väldigt snäll.”


Veckobrev vecka 35                        Hej!


I Sv har granen presenterat bokstaven R r för oss. Åk:1 har arbetat med att forma bokstaven, lyssna till högläsning, öva på bokstavens ljud, skriva ord som innehåller veckans bokstav och måla. År:2 har lyssnat till högläsning, läst en faktatext och skrivit en berättelse. År:3 har lyssnat till högläsning och skrivit berättelser utifrån en struktur, sedan har berättelserna har lästs upp i klassen.


I So/No har vi fortsatt arbetet med politik och valet 2022. Vi har arbetat med samtliga partier i Sveriges riksdag. Föreläsningar, faktafilmer, grupparbeten och fina samtal har vi haft. Detta arbete fortsätter även under nästa vecka. 


På idrotten har vi haft ämnesintegrerat matematik, svenska och idrott. Rörelse och klurigheter i samverkan. 


Veckans språkord: september-september-Čakčamánnu-syyskuu.


I måndags var Viktoria i Umeå på universitet, uppstart av hennes fritidspedagog utbildning.


I onsdags var hela skolan till Seskarö på lägerskola. Vi på lågstadiet hade en fin dag med god mat, social samvaro, mellis utomhus, upplevelser och aktivitet. Att umgås tillsammans är stärkande och ger en fin gemenskap inför läsåret. Tack alla barn för en fin dag!


Nästa vecka skolan: vecka 36

Måndag: Sv- och mattejobb

Tisdag: Tema hösten so/no

Onsdag: Tema hösten so/no. Utegympa.

Torsdag: Musik med Bea. Tema hösten so/no.

Fredag: Utegympa


Fritids informerar: Barnen har fått måla självporträtt som finns uppsatta på stora anslagstavlan intill fritids. Ute har vi och aktiverat oss i trollskogen, sandlådan, cykelbanan och klätterställningen. En fin vecka!


Nästa vecka fritids: vecka 36

Måndag-fredag: inne- och uteaktiviteter. Läxhjälpen. 


Trevlig helg!


Veckans citat: ”Var mot andra som du vill att andra ska vara mot dig”

Anna & Viktoria  Vecka 35, förskoleklass


Hej!


I svenska har vi börjat arbeta med bokstaven Aa. Eleverna har fått säga ord som börjar med Aa samt fått träna på att skriva bokstaven. Eleverna har även fått rita och skriva i sina loggböcker.


I matte har vi fortsatt arbeta med siffrorna 1-5. Eleverna har fått träna på att skriva siffrorna. Vi har även arbetat med plockisar, då jag gömmer några stycken och eleverna får arbeta tillsammans för att klura ut hur många som fattas. 


Denna vecka har hela skolan haft lägerskola och varit till Seskarö. Vilken rolig dag vi hade! Eleverna i F-3 har spelat brännboll, ätit god lunch och mellis, haft kamratövningar samt andra uteaktiviteter.   


Påminner även om att jag (Jenna) är ledig imorgon, fredag 2/9. 


Nästa vecka, skola (v. 36):

Måndag: svenska, matte

Tisdag: So/No tema höst

Onsdag: utegympa, So/No tema höst

Torsdag: musik, svenska, matte

Fredag: fritids


Fritids informerar: Denna vecka har vi erbjudit läxhjälpen i vanlig ordning, skapat självporträtt, haft inne- och uteaktiviteter med rörelse i fokus samt kamratövningar. 


Nästa vecka, fritids (v. 36):

Måndag-fredag: Läxhjälpen, inne- och uteaktiviteter med rörelse i fokus och skapande.


”Vi växer inte när allt går vår väg, vi växer när vi tar oss förbi hinder.”


Trevlig helg!

Önskar Jenna
Vecka 34, förskoleklass


Hej!


Då var redan första skolveckan slut! Eleverna har fått lära känna varandra, diskuterat och skrivit ner trivsel- och ordningsregler tillsammans med mig (Jenna) och haft både inne- och uteaktiviteter under fritidstid. 


I svenska har vi pratat och gått igenom bokstäverna tillsammans, vem som har vilka bokstäver i sitt namn samt vad bokstäverna heter och hur de låter.


I matte har vi pratat om siffror och vad de heter. Vi har även skapat bilder med hjälp av de geometriska figurerna.


I So/No/bild har vi kört igång med tema höst! Under tisdagen var hela skolan i skogen för att plocka blåbär. Tillsammans med oss (Viktoria, Anna och Jenna) kommer hela F-3 att göra blåbärssylt som eleverna får ta hem. Vi har även sett en kort film om hösten samt diskuterat om höstens färger, vad som händer med växter, vilka aktiviteter som hör till hösten (bär- och svampplockning, jakt…) samt vad djuren gör under hösten.


Idrott har eleverna i F-3 spelat brännboll. 


Info om v. 35, fredag: Jag (Jenna) kommer att vara ledig, åk F (de som har behov av fritids) kommer att vara med åk 1-3 och ha uteaktiviteter under förmiddagen. 


Nästa vecka, skola (v. 35):

Måndag: högläsning, svenska,

Tisdag: högläsning, So/No

Onsdag: högläsning, utegympa, matte

Torsdag: musik, svenska, matte

Fredag: fritids


Fritids informerar: Denna vecka har eleverna fått lära känna varandra, vi har haft kamratövningar samt kommit överens om trivsel- och ordningsregler. Vi har även erbjudit läxhjälpen och andra inne- och uteaktiviteter. 


Nästa vecka, fritids (v. 35):

Måndag-fredag: Inne- och uteaktiviteter med rörelse, i olika former. Kamratövningar. Läxhjälpen.


”Fast man är liten, är man minst lika viktig som en stor.”

Nalle Puh


Trevlig helg!

Önskar Jenna


Veckobrev vecka 34                            Hej!


I Sv har granen presenterat läsårets första bokstav för oss, A a. Åk:1 har arbetat med att forma bokstaven, lyssna till högläsning, öva på bokstavens ljud, skriva ord som innehåller veckans bokstav och måla. År:2 har lyssnat till högläsning, läst en faktatext och skrivit en berättelse. År:3 har lyssnat till högläsning och skrivit berättelser utifrån en struktur, sedan har berättelserna har lästs upp i klassen.

Barnen har fått sina läseböcker och vi har kört igång med läsningen. Åk:3 läser Pojken och Tigern. 


I Ma har åk:1 börjat arbeta med antal och siffror. Åk:2 har börjat arbeta talraden 0-100 och matematiska tecken, större än, mindre än, likhetstecknet och skilt från.. Åk:3 har börjat arbeta med multiplikation. Vi har varvat teori, föreläsningar, film och praktiskt arbete. 


I So/No har vi haft uppstart av tema hösten. Vi har varit till skogen och gjort naturstudier och plockat bär. Utav bären har vi kokat sylt som barnen fått ta med sig hem. Tema hösten kommer att pågå fram till höstlovet.

Vi har även börjat att arbeta med valet 2022. 


Nästa vecka på onsdag den 31/8 åker vi till Seskarö över dagen på lägerskola. Vi åker efter att barnen kommit till skolan på morgonen och är åter på skolan innan bussarna går hem i vanlig tid. Lunch och mellanmål tar vi med från skolan. Barnen behöver endast ett ombyte med sig i en väska. 


Läxhjälpen fortsätter vi att erbjuda dagligen som vi informerat er om. Roligt att ni uppskattar detta då alla valt detta erbjudande. Läxdagarna ser ut enligt följande:

Måndag-veckans hemliga, tisdag-läsläxa, onsdag-matteläxa och torsdag-läsläxa. 


Vi har fått ytterligare två nya elever till skolan, varmt välkomna till oss!


Nästa vecka skolan: vecka 35

Måndag: Sv- och mattejobb

Tisdag: So/No-tema hösten

Onsdag: Lägerskola i Seskarö 

Torsdag: So/No-tema hösten. Musik med Bea.

Fredag: Utegympa


Fritids informerar: Vi har kokat sylt av blåbären vi plockade, sylten har barnen fått ta med sig hem. Vi har arbetat med kamratövningar under veckan och detta kommer vi att fortsätta med. 


Nästa vecka fritids: vecka 35

Måndag-Fredag: inne- och uteaktiviteter. Läxhjälpen. Kamratövningar.


Trevlig helg!


Veckans citat: ”Man behöver tänka utanför ramen”

Anna & ViktoriaVeckobrev vecka 33                        Hej!Varmt välkomna tillbaka till skolan alla gamla och nya elever! Äntligen är vi igång med ett nytt spännande läsår.


Under våra u-dagar har vi pedagoger haft fortsatt fortbildning i Äventyrspedgogik, oerhört inspirerande och lärorika dagar om spännande arbetssätt. Tacksamma att vi får gå denna utbildning. Vi har även inhandlat diverse nya inventarier, skruvat och möblerat om i skolan allt för att skapa en än mer lärande miljö.


Det här läsåret ser elev fördelningen ut så här just nu, åk:1 tre elever, åk:2 sju elever och åk: 3 tolv elever. Vi som arbetar i åk:1-3 är jag, Anna Lindahl legitimerad lågstadielärare och Viktoria Svahn legitimerad lärarassistent, plus att Viktoria har börjat studera till fritidspedagog. Viktoria arbetar även på fritids. Jenna Kivilompolo legitimerad lågstadielärare, arbetar i förskoleklassen och på fritids. 


Som skönlitterär författare kommer vi att arbeta med Astrid Lindgren under läsåret. 


Veckobreven får ni i pappersform på fredagar, de finns även på vår hemsida. 


Idrottsschemat för hela höstterminen har ni fått hem i pappersform, schemat finns även ute på vår hemsida.


Inför skolstart, vill vi hälsa alla vårdnadshavare välkomna till skolan. Men med anledning av den smittspridning som fortfarande pågår behöver vi alla tänka på de restriktioner och riktlinjer som sedan tidigare gäller; stanna hemma visad symtom eller om du känner dig/är sjuk.


Skolan nästa vecka: vecka 34

Måndag: Sv-mattejobb

Tisdag: Uppstart tema hösten, so/no.

Onsdag: Utegympa. Tema hösten so/no.

Torsdag: Musik tillsammans med Bea. Tema hösten so/no.

Fredag: Utegympa


Fritids informerar: fritids är indelat i olika stationer så att barnen får möjlighet att välja aktivitet efter eget intresse. Som tidigare prioriterar vi utevistelse, då är det bra om barnen har ett ombyte i väskan. 

Fritids nästa vecka: vecka 34

Måndag-Fredag: inne- och uteaktiviteter. Kamratövningar. Läxhjälpen.


                                              Trevlig helg!


             Veckans citat: ”Vad roligt att se Dig igen, efter sommaren”


                                           Anna & Viktoria


Vecka 33, förskoleklass


Hej och välkommen till förskoleklassen och höstterminen 2022!


Så spännande att börja det här läsåret med Er, elever och vårdnadshavare! Jag, Jenna, kommer att jobba med förskoleklassen samt vara på fritids på eftermiddagen. Anna Lindahl, legitimerad lågstadielärare, jobbar med åk 1-3. Även Viktoria Svahn, legitimerad lärarassistent samt snart legitimerad fritidspedagog, jobbar på fritids samt med åk 1-3. Förskoleklassen kommer att vara med åk 1-3 under vissa tillfällen, ex. rasterna och idrotten, samt under vissa lektionstillfällen. Vi är ute varje rast och under rasterna är det alltid minst två pedagoger ute så att eleverna känner sig trygga.


Eleverna i förskoleklassen har skola från måndag till torsdag, 8.30-12.30. Sedan är det fritids för de barn som har anmält behov under eftermiddagarna (mån-tors) samt på fredag. Därför skickas veckobreven hem redan på torsdag, ifall någon av eleverna inte är på plats på fredag. Veckobreven hittar ni även på hemsidan. 


Idrottsschemat för hela höstterminen har ni fått hem i pappersform i samband med skolstart, men även den finns att hitta på hemsidan. 


Frånvaro kan ni meddela mig via telefon eller via mail (jenna@hfskola.com). Hör gärna av er ifall ni har några övriga frågor eller funderingar!


Inför skolstart, vill vi hälsa alla vårdnadshavare välkomna till skolan. Men med anledning av den smittspridning som fortfarande pågår behöver vi alla tänka på de restriktioner och riktlinjer som sedan tidigare gäller; stanna hemma vid symtom eller om du känner dig/är sjuk.


Nästa vecka, skola (v. 34):

Måndag: högläsning, kamratövningar, svenska

Tisdag: högläsning, kamratövningar, matte

Onsdag: högläsning, utegympa, tema höst

Torsdag: musik, matte, svenska

Fredag: fritids


Fritids informerar: Fritids är indelat i olika stationer för olika aktiviteter, ex. pyssel, läshörna, bygg, läxhjälpen… Då får barnen välja aktivitet efter eget intresse. Det är även bra om barnen har med sig extra kläder, då vi kommer att vara ute mycket under hösten (och under hela skolåret).


Nästa vecka, fritids (v. 34):

Måndag-fredag: Lära känna varann -veckan. Kamratövningar, ordningsregler, inne- och uteaktiviteter.


”Mod är som en muskel som tränas när man använder den!”


Trevlig helg!

Jenna