Veckobrev 7 - 9

Vecka 38

Oj vad tiden går, nästa vecka är vi redan inne på sista veckan i september! Denna vecka har åttorna repeterat språkhistorian, vilket vi kommer göra någon gång till ännu, det är mycket att hålla reda på. Vi har tagit reda på hur språket har förändrats, och funderat över hur det kommer se ut i framtiden. Åk 8 och 9 har börjat läsa en bok i engelskan, The Count of Monte Cristo. Årskurs 7 har börjat arbeta med ordklasser och har i bilden fått göra “tredimensionella verb”- figurer som gör något. Nästa gång ska de få in så många adjektiv som möjligt i dessa.

Nästa vecka (39):

Måndag: U-dag, eleverna lediga
Tisdag: SYV (Studie-och yrkesvägledaren) på plats och träffar niorna

Onsdag: Bokprat med Anna-Karin från biblioteket

Torsdag: SO-prov, Lag och rätt, årskurs 7 och 9

Fredag: SO-prov, Lag och rätt, årskurs 8

Trevlig helg önskar Göte, Fredrik och Daniela

Vecka 37

Nu har det gått ytterligare en vecka, oj vad tiden går fort.

På tisdagen var det kommunmästerskap i friidrott i Övertorneå med många fina resultat.

Eleverna har haft en del fysiklaborationer utomhus mellan regnskurarna och veckan avslutades med en föreställning i Övertorneå med efterföljande resonemang som Daniela höll i.

Vi har nu kommit en bit in i terminen. Detta innebär att det de närmaste veckorna kommer bli en hel del prov i de olika ämnena.

Under denna vecka, vecka 38, kommer Fredrik vara ledig under torsdagen och fredagen. Eleverna kommer naturligtvis inte missa någon undervisning på grund av detta

Övrig info

Rektorn på HF-skola har nu ett nytt telefonnummer som är: 070-957 95 89 (den uppmärksamme noterar genast att de fem första siffrorna efter 070 är Hedenäsets postnummer)

Påminner om att ha med kläder för utomhusidrott fram till höstlovet.

Vi kan också meddela att skolläkare för oss numera är Timo Kivelä. Han finns på skolan den 10 oktober i samband med vaccinationerna. Skolsköterskan påminner om att de som inte lämnat in medgivanden till vaccinationer ska lämna in dem snarast.

Daniela, Fredrik och Göte

Vecka 35

Imorgon, onsdag, åker hela skolan på lägerskola till Seskarö. Lågstadiet åker tillbaka till skolan på eftermiddagen, mellan-och högstadiet sover över.

De elever som väljer att inte sova över måste bli hämtade av vårdnadshavare. Vi ser gärna att det sker kring 21-tiden. De får också med sig en hemuppgift som görs under torsdagen.

Buss hem avgår ca. 10.00 från Seskarö.

Packlista:

Sängkläder(lakan, örngott och påslakan) eller sovsäck

Ombyte/varma kläder

Tandborste och tandkräm

Valfritt som kan vara användbart:
Badkläder

Pannlampa/ficklampa

Fiskeutrustning

De ska inte ha med sig något ätbart, det ordnar skolan.
Vi ser fram emot denna lägerskola tillsammans med våra fina elever!

// Daniela, Fredrik och Göte

Vecka 34

Lite info om kommande vecka:

Onsdag-torsdag: Lägerskola Seskarö, för hela skolan. Mellan-och högstadiet sover över.

Vi åker från skolan på onsdag morgon och har aktiviteter under dagen.
Kl. 10 på torsdag morgon går bussen tillbaka mot Hedenäset. Eleverna äter lunch och slutar därefter. De som bor efter vägen får hoppa av hemma. Mer info kommer på måndag.

På fredag är det skola som vanligt.

Idrott: Vi kommer ha uteidrott fram till höstlovet v.44. Påminner att eleverna ska ha ombyte.

Trevlig helg/ Göte, Daniela, Fredrik

Vecka 33

Äntligen är vi igång igen med ett nytt läsår och således kommer här det första infobrevet från oss. Vi har haft gemensamma aktiviteter de här två första dagarna i blandade grupper från sjuan till nian, för att lära känna varandra. Nästa vecka kör vi igång med vanligt schema.

Vi påminner om att vi har mobilfri skola. Har man med mobil ska den lämnas in på morgonen, alternativt ha den i väskan och låt den ligga där under skoldagen. Har man mobil framme så kommer vi plocka in den och meddela vårdnadshavare.

Information om ex. matsedel, schema och idrottsschema finns på skolans hemsida. hietaniemifriskola.se  Där kan ni även göra sjukanmälan, (vilket vi föredrar då samtliga berörda pedagoger då får informationen direkt).

Skolan fortsätter med skoförbud inomhus även i år och köper in inneskor till de som behöver, men vill man ta med hemifrån går det givetvis bra.

Vi vill också påminna om att ni lämnar in blanketterna så snart som möjligt så vi har koll på alla allergier etc. Datoravtalet på två exemplar måste båda lämnas in för påskrift (sedan får ni tillbaka det ena exemplaret).

Mentorer:
Årskurs 7: Göte Mäkitalo, gote@hfskola.com

Årskurs 8: Fredrik Kaarle, fredrik@hfskola.com

Årskurs 9: Daniela Jakobsson, daniela@hfskola.com

Vecka 34

Mån: Idrott, Vi kommer ha idrott ute fram till höstlovet. Kom ihåg idrottskläder och ombyte.

Tisdag: Bärplockning för mellan-och högstadiet på morgonen

Trevlig helg!

Önskar Göte, Daniela och Fredrik