Veckobrev Solgläntan

20191112_095005

Veckobrev Solgläntan

Veckobrev 4

Februari närmar sig och den obligatoriska vab (vård av barn) månaden är i antågande. Vi har tydligen tjuvstartat med det denna vecka, då många av er ligger hemma med feber. Vi skickar våra varmaste krya på er hälsningar och hoppas vi får se så många som möjligt av er nästa vecka.

Under veckan har vi arbetat vidare med samlingar i tre olika grupper. Gröna gruppen har haft mycket sång och rörelse på sina samlingar. Gula gruppen har bland annat pratat om färger och lyssnat till flanosagor. Den röda gruppen har även de fått höra flanosagor, spelat gemensamma spel och rimmat med ord. Vi arbetar vidare i tre grupper under samlingarna nästa vecka.

Melissa som går första året på gymnasiet, har påbörjat sin introduktion hos oss i  tisdags och kommer tillbaka nästa tisdag igen.

Vi har firat Majken, 3 år. Hipp hipp Hurra! Vi firar fortfarande barnen med att sjunga födelsedagssången på tre språk (finska, engelska och svenska), de får ett kort av oss och välja en valfri sak från kofferten. Barnet får välja en valfri sång som vi sjunger gemensamt. Sedan brukar vi låta födelsedagsbarnet gå först till bordet där vi har placerat en plastblomma och flagga vid barnets plats. Vi firar med frukttårta som består av endast frukter. Den är egentligen inte lik en tårta men vi bjuder på frukter/bär som vi inte äter så ofta annars, melon, jordgubbar, kiwi, vindruvor etc.

Nästa vecka drar badet igång för våra blivande förskoleklassare, Molly, Alice, Agnes, Sally och Nellie. Vi kommer bada varannan vecka på onsdagar.

När det gäller besök i förskoleklass kommer det ske under våren:
I Hedenäset blir det under en vecka under mars/april och till Kristallen brukar vi bli inbjudna under 3 tillfällen i maj. Vi återkommer när vi vet mer.

Nästa vecka, v 5, på förskolan:

Måndag:  Utomhus- och inomhusaktiviteter
Tisdag:   Utomhus- och inomhusaktiviteter
Onsdag:  Bad för Molly, Alice, Agnes, Sally och Nellie. Vi går 8.30
Torsdag: Musikföreställning JAZZO för Molly, Alice, Agnes, Sally,
                Nellie, Ronja, Hjalmar, Elias, Lukas, Thea och Majken. Vi går  9.30
Fredag:  Utomhus- och inomhusaktiviteter

Vi hälsar Gunnar Välkommen till oss, han kommer att skolas in under veckan.
// Personalen på Hf-(Hietaniemi friskola)Solgläntan

Veckobrev 3

Veckan går fort och det är redan dax för veckobrev igen.

Vädret har gått från regn och rusk till vinter och snö. Barnen klättrar i snöbergen som bildats på gården, de skottar snö och bygger olika saker av den. Några lagar mat och andra åker madrass.

Under veckan har vi prövat dela samlingen i tre grupper istället för två. Röda, gula och gröna har alltså haft egna samlingar precis som de har egna bokläsnings- grupper. Detta för att få mindre grupper. Vi kommer utvärdera huruvida vi ska ha det så eller om vi ska tillbaka till två grupper. Det finns fördelar och nackdelar med båda systemen (två eller tre grupperingar vid samling). Bokläsningen har vi länge haft i tre grupper. Vi återkommer när vi bestämt vilket som fungerar bäst.

Terminen i övrigt kommer bjuda på fortsatt fokus mot språk och kommunikation där vi medvetet arbetar för att förstärka och utveckla barnens språk och identitet, vi forsätter arbeta med TAKK (Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation), barnkonventionen, skidåkning, olika gruppaktiviteter, pyssel, lek både inomhus och utomhus, bad för de äldsta barnen under en viss period, skogen, utflykter, digitalisering, skidtävling, bamselopp, fixarkväll tillsammans med er föräldrar, individuella utvecklingssamtal och överlämningssamtal till förskoleklassen för de som berörs. Mer information kommer successivt under terminens gång.

Vecka 4-9 så kommer vi att ha en praoelev här hos oss, Melissa Haapaniemi. Hon går första året på barn- och fritidsprogrammet på gymnasiet. Hon kommer besöka oss tre tisdagar för INTRO och sedan går hon hela dagar vecka 8 och 9.

Nästa vecka, v 4, på förskolan:

Måndag: Utomhus- och inomhusaktiviteter

Tisdag: Utomhus- och inomhusaktiviteter

Onsdag: Utomhus- och inomhusaktiviteter

Torsdag: Utomhus- och inomhusaktiviteter

Fredag: Utomhus- och inomhusaktiviteter

// Personalen på Hf- (Hietaniemi friskola) Solgläntan

Veckobrev 2

Välkomna tillbaka till verksamheten och vardagen efter alla helgdagar vi haft. Nu är både barn och personal tillbaks och det är skönt att vara ledig men konstigt nog börjar man längta efter vardagen och rutinerna igen.

Vi går mot ljusare årstid och vilken härlig årstid vi har framför oss. Vårterminen har startat och vi ser framemot en ny termin tillsammans med er och era barn.

Vädret är milt och det har kommit blötsnö och regn för det mesta,vi har riktigt blött och halt på gården trots att de har sandat gården.
Så tänk på att ha kläder efter väder.Vi får hoppas på att det håller sig på minusgrader och vi får lite mera snö.

I veckan har vi firat Dahlia som fyllt 2 år Hipp Hipp Hurra!

Under vårterminen så kommer vi att skola in 2 nya barn Gunnar och Ture

Vi hade Gunnar på besök i veckan och vi kommer att börja med den första inskolningen v 5.

I morgon Fredag den 10/1 håller vi STÄNGT på grund av utbildning/planeringsdag.

// Personalen på Hf- (Hietaniemi friskola) Solgläntan