Veckobrev Solgläntan

Välkomna tillbaka till oss på Hf-Solgläntan efter alla helgdagar och röda dagar som vi haft. Nu har vårterminen 2021 startat och vi i personalen är taggade för en rolig och lärofylld termin tillsammans med er och era barn.

Det är skönt att vara ledig, men konstigt nog börjar man längta efter vardagen och rutinerna igen.Vi går mot en ljusare årstid och vilken härlig årstid vi har framför oss.

Vi vill påminna er om att vi har STÄNGT nästa vecka på  Måndag den 11 Januari för utbildning/planeringsdag.

Nästa vecka, v 2, på förskolan:

Måndag: STÄNGT (utbildningsdag)
Tisdag: Utomhus- och inomhusaktiviteter
Onsdag:  Utomhus- och inomhusaktiviteter
Torsdag: Utomhus- och inomhusaktiviteter
Fredag:  Utomhus- och inomhusaktiviteter

// Personalen på Hf-(Hietaniemi friskola)Solgläntan

Vårterminen är nu startad och i måndags hade vi en utbildnings- och planeringsdag där vi tillsammans kunde diskutera och planera för denna termin.
Vi har diskuterat grupper, aktiviteter, projekt, pyssel och lek. Vi har tänkt långsiktigt och kortsiktigt, försökt utgå från den barngrupp vi har och för att kunna skapa de bästa förutsättningar vi bara kan för att lek och lärande ska genomsyra vardagen. Vi tänker att vi ska åka skidor, göra olika gruppaktiviteter,  leka både inomhus och utomhus, gå till skogen, bada om det är möjligt med blivande 6åringarna och kanske ha en heldag utflykt på våren. Vi hoppas och önskar att vi kan ha vår årliga fixarkväll med er föräldrar, individuella utvecklingssamtal och överlämningssamtal till förskoleklassen för de som berörs

Men som vi alla vet, så vill inte covid släppa taget om oss utan pandemin forsätter och vi får anpassa oss efter de förhållningsregler som gäller. Vi är tacksamma för att ni föräldrar håller avstånd, spritar händerna och är vaksamma på minsta lilla förkylningssymptom och stannar hemma. Om någon i familjen är covid positiv gäller följande:
- Karantän för hela familjen
- Återkomma till förskolan då man blivit frisk och minst 7 dygn har gått sedan insjuknandet. De två sista dygnen ska ha varit utan feber och att man i övrigt känner sig frisk.

Dagligen spritar och desinfekterar vi våra dörrar, dörrhandtag och alla de ytor vi kommer på. Vi gör vårt bästa för att minska smittspridningen från vårt håll precis som ni gör på era arbetsplaster och hemma. Om vi alla hjälps åt tillsammans så hoppas vi att spridningen minskar och att vi snart får leva mera som vanligt.

Nästa vecka, v 3, på förskolan:

Måndag:  Utomhus- och inomhusaktiviteter
Tisdag:   Utomhus- och inomhusaktiviteter
Onsdag:  Utomhus- och inomhusaktiviteter
Torsdag: Utomhus- och inomhusaktiviteter
Fredag:  Utomhus- och inomhusaktiviteter

Vi går i princip ut varje dag, oavsett temperatur. Era barn har bra kläder och vi anpassar tiden ute beroende på köldgrader. Ibland leker vi bara 15 minuter ute men frisk luft är skönt att få och era barn har inte klagat över de kalla graderna som visade sig under veckan.

// Personalen på Hf-(Hietaniemi friskola)Solgläntan