Veckobrev Solgläntan

Eleven i centrum

20191105_103120
20190926_154352
20191111_091711
20191111_091715
20191112_095005

Veckobrev Solgläntan

Veckobrev 45


Hej!


Krispigt och kallt. Snön knakar under skorna och kinderna får en röd nyans av det friska vädret. Barnen har varit ute varje dag, men kortare stunder när temperaturen är som kallast. Kylan stoppar oftast inte barnen och era barn verkar inte frysa så mycket heller. Barnen åker med madrass i backen, de kör skoter till diverse ställen och de gör spår i snön. Leken fungerar bra och vi ser olika konstellationer av lekande barn. Ibland leker bara stora tillsammans, ibland stora och små, ibland bara tjejerna och ibland blandar de sig helt och hållet. Vi uppmuntrar barnen att leka med olika kompisar och välja den lek man själv vill leka före än att välja ”rätt”kompis.


Under veckan har vi farsdagspysslat med barnen. Vi har även introducerat vårt nya ljusbord som vi hoppas ska bidra till konstruerande och reflekterande lek. Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap (Lpfö -98).


Under onsdagen åkte röda gruppen till Björkens äventyrsförskola i Hedenäset för lek och lärande tillsammans med dem. Där fick de arbeta i blandade grupper och fick uppdrag att lösa uppgifter som ekorren Ekke knåpat ihop. De hade enkel kartträning och fick se en bild och leta upp rätt plats där bilden var tagen. Tillsammans löstes alla uppdrag och barnen fick en stund över att leka ute på gården. Vi serverades mat i matsalen och sedan busstur tillbaka till Solgläntan. Vi hoppas Ekke hittar på fler uppdrag åt oss i framtiden.


Nästa vecka, v 46, på förskolan:Måndag: Utomhus- och inomhusaktiviteterTisdag: Röda och Gula gruppen går till skogen kl 9.00Onsdag: Utomhus- och inomhusaktiviteterTorsdag: Röda gruppen arbetar med primär-och sekundärfärger 
 inomhus.Fredag: Utomhus- och inomhusaktiviteter
                                     // Personalen på Hf- (Hietaniemi friskola) Solgläntan
Veckobrev 44Hej


Höstlovet är snart över och vi hoppas ni alla har haft en bra vecka. Vi hoppas också att alla sjukdomar som huserat en tid nu äntligen börjar ge med sig.


Snön har lagt sig som ett vitt täcke, och visst blev det så mycket ljusare ute nu. Vi hoppas vintern kommit för att stanna denna gång, ivrigt åkte pulkorna fram och stjärtlapparna har gått varma i pulkabacken. Nu väntar vi bara på mer snö!


I veckan har det pysslats mycket på förskolan - barnen har gjort spöken, fladdermöss, spindlar.Tillsammans med barnen har vi även gröpt ur en stor pumpa med ögon och mun inför Halloween. Barnen reflekterade över att pumpan luktade illa. Vi samtalade och förklarade att pumpan faktiskt går att äta, bl.a pumpakärnorna vi ibland har till fil och flingor, men också till olika slags maträtter. Vi tände ljus i pumpan och lyfte ut den på gården. (Se gärna på Facebook - Hf-skola när de jobbar med den).


Ons. 6/11 åker röda gruppen till Björkens förskola på besök.Vi kommer att äta lunchen där i matsalen tillsammans med de äldre barnen från Björken.


Bussen går kl 8.30 från Solgläntan och vi är tillbaks vid ca 11.30.


Nästa vecka kommer vi att få en praktikant från gymnasiet som heter Hassan

och kommer att vara hos oss några veckor.


Nästa vecka, v 45, på förskolan:


Måndag: Utomhus-och inomhusaktiviteterTisdag: Utomhus- och inomhusaktiviteter

Onsdag: Utomhus-och inomhusaktiviteter


Röda gruppen: Molly,Alice,Agnes,Sally,Nellie,Ronja och Hjalmar åker till Hedenäset med Jenny och Anna-karin


Torsdag: Utomhus- och inomhusaktiviteterFredag: Utomhus-och inomhusaktiviteter                                                     Trevlig Allhelgona helg ! 


Veckobrev 43


Hej!En vecka här hos oss går riktigt fort, fredag igen och det är dags för veckobrevet.
Regnet de bara öser ner, dags för att snön kommer och stannar kvar. Det blir så mycket ljusare och roligare.Vi längtar att få leka i snön och ta fram våra åkmadrasser,pulkorna och snöskyfflarna från vinterförrådet.


Denna vecka har vi skolat in Alida och vi får hälsa henne välkommen till oss på Solgläntan.


Veckan i övrigt har bjudit på inomhuslek, pyssel och utomhuslek .Inomhus har vi fortsatt med att göra färdigt våra sköldpaddor eller sniglar som vi satt upp på väggen. Vi har också gjort fot och handavtryck för de barn som varit här denna vecka.Vi har också degat, lekt med bilar, tåg ,spelat spel ,pusslat och massa annat.


Vi har tillsammans med barnen rensat våra lådor, och skickar hem lite teckningar med barnen som de vill ha kvar.


Nästa vecka är det höstlov och då har skolorna lov och de innebär att de barn som omfattas av allmän förskola är lediga. I övrigt ha ett bra höstlov till er alla.


Under höstlovet har vi några barn här, och vi kommer att både vara ute och inne eventuellt kommer vi att göra små utflykter i närområdet. Och lite annat smått och gott.


Nästa vecka, v 44, på förskolan:Måndag: Utomhus- och inomhusaktiviteter


Tisdag: Utomhus- och inomhusaktiviteter


Onsdag: Utomhus- och inomhusaktiviteter 


Torsdag: Utomhus- och inomhusaktiviteter


Fredag: Utomhus- och inomhusaktiviteter                                    // Personalen på Hf- (Hietaniemi friskola) Solgläntan

Veckobrev 42

Hej! 


För första gången på 6 år drabbades Solgläntan av magsjuka där många insjuknat. Det är klart att vi har haft fall tidigare där några blivit sjuka men denna gång har nästan alla drabbats, även syskon och hela familjer. Vi hoppas innerligt att den avtar och att vi som ännu inte drabbats slipper den. Vi hoppas även att ni som haft den en gång inte får den två gånger, för det har tydligen också förekommit, att den börjar om på nytt.  Här har vi varit extra noga med att tvätta händerna med tvål och vatten och vi har tagit bort tandborstarna. Vi städar extra mycket, gnuggar dörrar och handtag en gång extra och försöker verkligen mota bort alla baciller som kan tänkas finnas. 


Det har varit en mindre grupp på plats under veckan och därför gick alla till skogen under tisdagen. Vi gick till Särkivaara skogen och lekte. Vi hittade massa vackra pinnar och grenar och en gren fick följa med oss till förskolan. Den har vi barkat av och ska hängas i taket i hallen, den gamla börjar ha gjort sitt tycker vi. 


En skoter har flyttat in på gården så nu kan snön komma. Barnen har ivrigt suttit på skotern och tagit med kompisarna på olika äventyr. Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla fantasi och föreställningsförmåga (Lpfö -18). 


Gröna gruppen har gjort hand- och fotavtryck, samt målat med fingerfärg under ett av passen. Gula och röda gruppen har skapat sköldpaddor eller sniglar på sitt innepass.   


Nästa vecka, v 43, på förskolan:
Måndag:  Utomhus- och inomhusaktiviteter
Tisdag:   Utomhus- och inomhusaktiviteter 
Onsdag:  Utomhus- och inomhusaktiviteter
Torsdag: Utomhus- och inomhusaktiviteter
Fredag:  Utomhus- och inomhusaktiviteter


Nästa vecka börjar Alida hos oss och vi hälsar henne välkommen. Hon har inskolning under hela veckan. 


// Personalen på Hf- (Hietaniemi friskola) Solgläntan 


Veckobrev 41

                                                   

 Hej !


Igår anordnade vi ett föräldramöte här på solgläntan där vi berättade om vår verksamhet. Vi visade en presentation med både bilder och filmer från en vanlig dag på förskolan från öppning till stängning. Vi berättade om läroplanen och organisationen. Vi hade även Anna och Viktoria här (lärare och blivande lärarassistent i F-3), samt rektor Kalle som berättade om verksamheten på skolan.Vi delade med oss kring våra tankar om hyllorna i hallen. Hjälp gärna era barn med att lägga de kläder som ni vill att de ska ha under dagen på den nedre hyllan i hallen. Extra ytterkläder så som extra mössa och vantar i korgen ovanför. Inomhuskläder i väska inne på toaletten.


Tusen TACK för att ni kom på föräldramötet. Tack för all fin feedback och tankar ni har. Ni är fantastiska föräldrar och har fantastiska barn. Vi är stolta över att vara del i deras utveckling och lärande. Vi är också tacksamma över den vardagliga dialogen med samtliga av er föräldrar. Fråga gärna oss när ni funderar över något. Vi finns här för er och era barn. 
”Förskolan ska samarbeta med hemmen för att ge barnen möjlighet att utvecklas efter sina förutsättningar” (Lpfö 98).


Veckan har för övrigt bjudit på utelek och bus med löven på gården, krattning och bortforsling av löv, både regn och snö. Vi har spelat bingo, räknat både framlänges och baklänges, sjungit sånger, scannat qr-koder, lekt med degen, ritat teckningar, läst böcker och lyssnat på lässugen på ur-skolas hemsida. Vi har haft roligt tillsammans och veckan har gått fort.


Nästa vecka, v 42, på förskolan:Måndag: Utomhus- och inomhusaktiviteter


Tisdag: Gula och röda gruppen går till skogen kl 9.00


Onsdag: Gröna gruppen skapar inomhus


Torsdag: Gula och röda gruppen skapar inomhus


Fredag: Utomhus- och inomhusaktiviteter


Höstlov vecka 44 - meddela oss om ni har förändringar i barnens vistelsetider.

                  

                                    // Personalen på HF- (Hietaniemi Friskola) Solgläntan


Veckobrev 40


Hej!


Vindarna vände fort och det blåser riktigt kallt där ute. Rönnen blev inte så röd som den brukar bli, utan löven blåste av istället. Varför blev de så? Varför ändrar träden färg på sina blad? Barnen diskuterar och funderar. Vi deltar i resonemanget och får höra härliga förklaringar från barnen. Vi krattar även ihop löven som fallit till marken och passar samtidigt på att löv-duscha oss eller bara hoppa i högarna. 
”Lek är grunden för utveckling, lärande och välbefinnande” (Lpfö - 18).


Under veckan som varit har röda och gula gruppen varit på en musikföreställning på Folkets Hus. Det handlade om Ellen och Lisa på upptäcktsfärd. Barnen fick lyssna till en berättelse från en bok som samtidigt dramatiserades med musik. Vi träffade katten, fjärilen och nyckelpigan. Vi sjöng sånger tillsammans och dansade. Med oss fick vi sedan en bok där materialet från föreställningen hade samlats, så nu kan barnen scanna qr-koder för att höra sångerna på nytt. Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla intresse för berättelser, bilder och texter i olika medier, såväl digitala som andra, samt sin föråga att använda sig av, tolka, ifrågasätta och samtala om dessa (Lpfö -18).


Höstlovet närmar sig, vecka 44 har skolorna lov, och det innebär att de barn som omfattas av allmän förskola är lediga. Är det någon annan som tänkt att ta ledigt? Meddela oss detta. Meddela även om era/ert barn får ändrad vistelsetid. Vi lägger vårt schema efter barnens tider och beställer mat efter antalet barn.


Nästa vecka, v 41, på förskolan:Måndag: Utomhus- och inomhusaktiviteter


Tisdag: Utomhus- och inomhusaktiviteter


Onsdag: Utomhus- och inomhusaktiviteter


Torsdag: Utomhus- och inomhusaktiviteter


Fredag: Utomhus- och inomhusaktiviteter


Föräldramöte torsdagen den 10 oktober, klockan 18.00-19.30. VÄLKOMNA!                                  // Personalen på HF- (Hietaniemi Friskola) Solgläntan


Veckobrev 39


                               

           Hej!


Kallt därute brrr… snart oktober månad och frosten har hittat hit, tidigt på morgonen har man fått skrapa bilrutorna. Löven byter färg i träden och dalar sakta ner. Svårt med kläder när förmiddagar är kalla och eftermiddagar bjuder på strålande sol. Ta gärna hit en variation av kläder så att barnen har att välja mellan. Varma skor och handskar behövs. Lager på lager är också bra.
I veckan som varit så har vi haft besök av Trolli-Peikko och hans vänner haren, hunden, fågeln och björnen. Det var en teater på meänkieli som handlade om ett troll som frös. Aktörerna växlade språk mellan svenska och meänkieli, lärde barnen nya ord som strumpor, mössa, kallt etc.Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla:


sin kulturella identitet samt kunskap om och intresse för olika kulturer och förståelse för värdet av att leva i ett samhälle präglat av mångfald samt intresse för det lokala kulturlivet
både det svenska språket och det egna nationella minoritetsspråket, om barnet tillhör ett nationell minoritet
både det svenska språket och sitt modersmål, om barnet har ett annat modersmål än svenska (Lpfö -18)


Torsdagen var vi till skogen med gula och röda gruppen, vi hittade en påbörjad koja som barnen fortsatte med att bygga på, barnen hade fullt upp med att dra pinnar och fixa ved in till kojan.


Förskolan ska ge varje barn:


förståelse för samband i naturen och för naturens olika kretslopp samt för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra
förmåga att bygga,skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap
(Lpfö -18)


Nästa vecka, v 40, på förskolan:Måndag: Utomhus- och inomhusaktiviteter


Tisdag: Utomhus- och inomhusaktiviteter


Onsdag: Musikföreställning för gula och röda gruppen kl 10


Torsdag: Utomhus- och inomhusaktiviteterr


Fredag: Utomhus- och inomusaktiviteter


Under någon av dagarna framöver tänkte vi ta en gruppbild av barnen. Vi hoppas på en dag när alla är här och att det är fint väder ute. Denna bild kan vi sedan dela med er.


En liten påminnelse, kom ihåg märk gärna barnens nappar ! // Personalen på Hf (Hietaniemifriskola) -Solgläntan                                 Vecka : 38

 


Hej!


Hösten är här nu och träden ändrar sakteligen sin färg. Rönnen på gården skiftar i gulgrönt just nu och om bara nån vecka eller kanske dagar så kommer den att lysa i rött. Barnen och vi pratar och reflekterar kring rönnen på gården och varför den ändrar färg.

”Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förståelse för samband i naturen och för naturens olika kretslopp…” (Lpfö -18).


Varierande väder kräver även olika kläder och skor. Tänk på att märka upp kläder, skor, vantar med namn.


De barn som använder napp, behöver ha märkta nappar.


Samlingarna under veckan har bestått av räkneramsor, memoryspel, sång och musik, vi har lyssnat på flanosagor kring spökbarn och Petter och hans fyra getter med mera. Vi övar på att visa respekt mot varandra och att inte prata i mun på varandra. Den som har ordet ska få chans att prata färdigt. Frågor, funderingar och reflektioner är alltid välkommet. Ibland tar samlingarna 15 minuter och ibland över en halvtimme. Det beror på vad vi gör och vilka funderingar som uppstår. ”Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla öppenhet, respekt, solidaritet och ansvarstagande” (Lpfö - 18)


Nästa vecka, v 39, på förskolan:Måndag: Utomhus- och inomhusaktiviteter, 
 Teater Trolli Peikko på Mienkieli - Sari Oja och 
 Marianne Mäki


Tisdag: Utomhus- och inomhusaktiviteter


Onsdag: Utomhus- och inomhusaktiviteter


Torsdag: Vi går till skogen, kl 9.00


Fredag: Utomhus- och inomhusaktiviteter


Välkomna på Föräldramöte på Solgläntan den 10 oktober, kl 18.00


Vecka: 37

Hej!
Nu har vi inskolat våra fem nya barn och vi är så stolta o tacksamma över våra ”gamla barn” som varit så förstående och så hjälpsamma när de små ska bli trygga och bli en del av vår grupp. Vi fortsätter även framöver med att de ska känna sig trygga o bekväma hos oss.


Vi har bestämt tillsammans med barnen att teckningar o annat alster som tillverkas på förskolan får stanna här och kommer att skickas hem emellanåt. Bra om ni vuxna hjälper oss med detta så blir det lättare för barnen.
Tanken är bla. att barnen ska få vara med o plocka ut till sin pärm/mapp här på förskolan.


Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla
förståelse för demokratiska principer och förmåga att samarbeta o fatta beslut i enlighet med dem. (Lpfö-18)


Barnen har kul ute nu med vattenpölar och den blöta sanden gör det lätt att bygga och baka kakor mm. Flera av barnen har målat våra förråd med vatten och några upptäckte att det blev bråttom att måla när solen sken för då torkade vattnet så fort.
Under veckan firade vi två födelsedagar, Hjalmar som fyllt 4 år i sommar, Frans 2 år.


Förra helgen var vi fröknar på utbildning i Äventyrspedagogik, vi ser fram emot att kunna erbjuda barnen detta koncept så småningom men ännu behövs det mer kunskap och tid till förberedande arbete.


Nästa vecka, v 38, på förskolan:


Måndag: Utomhus- och inomhusaktiviteter


Tisdag: Utomhus- och inomhusaktiviteter 


Onsdag: Utomhus- och inomhusaktiviteter 


Torsdag: Utomhus- och inomhusaktiviteter


Fredag: Utomhus- och inomhusaktiviteter // Personalen på Solgläntan


Vecka: 36


Hej! September månad och älgjaktsmånaden har kommit igång, barnen pratar om älgjakten och berättar om jägarna som är ute i skogen och skjuter älg.
Det har kommit en hel del regn och blivit lite kyligare där ute.
Bra om ni tar med mössa, vantar och att de finns nån varmare tröja att sätta på under jackan samt utebyxor är bra att ha.
Tumvantar är lätt för barnen att ta på sig själva speciellt för de mindre barnen.
”Förskolan ska ge varje barn att utveckla”
självständighet och tillit till sin egen förmåga (Lpfö 18)


Nu har vi delat in barnen i grupper för samlingar och bokläsning och olika teman, barnen har färgade prickar på sin klädlåda i hallen så de själva vet vilken grupp de tillhör.
Röda gruppen: Molly, Alice, Agnes, Sally, Nellie, Ronja, Hjalmar
Gula gruppen: Elias, Lukas, Thea, Majken
Gröna gruppen:Anttoni, Ellen, Frans, Dahlia, Lucia, Emil och Alida


”Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla”förmågan att fungera enskilt och i grupp,samarbeta,hantera konflikter och förstå rättigheter och skyldigheter samt ta ansvar för gemensamma regler (Lpfö 18).


Nästa vecka på Solgläntan

:
Måndag: Utomhus- och inomhusaktiviteter


Tisdag: Utomhus- och inomhusaktiviteter


Onsdag: Utomhus- och inomhusaktiviteter


Torsdag: Utomhus- och inomhusaktiviteter


Fredag: Utomhus- och inomhusaktiviteterVi fortsätter att skola in nya barn och nästa vecka, är det Emils tur att hälsas välkommen till oss på Hf-Solgläntan.


// Personalen på Hf-SolgläntanVecka: 35


Hej! Augusti övergår till september och vädret är växlande. Ibland regnigt och blött, ruggigt och lite kallt men också härliga varma dagar med massor av sol. Det var ”shorts värme” under två av dagarna och det är ibland lite svårt att veta vilka kläder som är bäst. Det är bra att ni har olika alternativ med till barnen så kan de justera efter temperatur.

 

Den här veckan har vi startat upp våra morgonsamlingar igen som vi har efter frukosten. Även denna termin är barnen uppdelade i olika grupper. Röd, gul och grön (vilka som är i vilken grupp är inte helt spikat ännu, men röda och gula gruppen har alltid morgonsamling tillsammans och den gröna gruppen har en egen samling). Vi ser dessa samlingar som en god start efter frukosten för att tillsammans checka av vilka som är här och vilka som är lediga eller om någon blivit sjuk, vi kollar vad det är för veckodag och månad, vi tecknar orden hej, god morgon och aktuell veckodag, vi sjunger sånger eller berättar sagor, vi löser ”kluringar” och samtalar om stort och smått. Varje enskilt barn får egen tid att prata eller att berätta något och vi andra tränar på att lyssna på den som pratar. Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att lyssna på och reflektera över andras uppfattningar samt att reflektera och ge uttryck för egna uppfattningar (Lpfö -18).


Vi har även startat upp bokläsningen innan maten och även här är barnen indelade i olika läsgrupper. Nästa vecka, v 36, på förskolan:

Måndag:  Utomhus- och inomhusaktiviteter
Tisdag:   Utomhus- och inomhusaktiviteter 
Onsdag:  Utomhus- och inomhusaktiviteter
Torsdag: Utomhus- och inomhusaktiviteter
Fredag:  Utomhus- och inomhusaktiviteter


Lucia har börjat hos oss under veckan och nu är det dags att hälsa Anttoni välkommen till oss, han har inskolning under hela nästa vecka.
Vi har även fått en praktikant till oss, Julia. Hon kommer praktisera hos oss under onsdagar och torsdagar (halva dagen) ett tag framöver. 


// Personalen på Hf-Solgläntan 


Vecka 34

Hej! 

Soliga och fina dagar varvas med tät dimma och kyla på morgonen. Daggen ligger över marken och träden börjar så smått skifta färg. Hösten är i antågande. 


Under veckan har vi skolat in både Dahlia och Frans hos oss. Det är i ett samarbete med oss, era barn och föräldrarna som de nya skolas in. När vi gör det tillsammans brukar det bli bäst. De äldre barnen försöker locka med sig dem i lek, visar runt på förskolan och förklarar eller visar gärna hur vår verksamhet fungerar. Barnen ”växer” i uppdraget att skola in andra barn och känner sig nog ganska stora.

Förskolan ska ge varje barn barn förutsättningar att utveckla förmåga att ta hänsyn till och leva sig in i andra människors situation samt vilja att hjälpa andra (Lpfö - 18). 


Vi har även firat några av de barn som fyllt år under sommaren. Hurra till Sally, Ellen och Lukas. Precis som tidigare fortätter vi att uppmärksamma barnen som fyllt år med flagga och blomma (av plast) på bordet, vi sjunger födelsedagssången på tre språk och barnet får välja present från kofferten.

 

Nästa vecka hälsar vi Lucia välkommen till oss. Hon har inskolning under hela veckan. 


Bra för er att veta är att på fredag förmiddagarna kommer Emelie och Isak arbeta hos eftersom vi har planering. Vi finns i huset och kommer självklart hoppa in i gruppen när det behövs, speciellt nu när vi har nya barn hos oss. Vi startar med första planeringen nu på fredag, den 30 augusti. Nästa vecka, v 35, på förskolan:


Måndag:  Utomhus- och inomhusaktiviteter
Tisdag:    Utomhus- och inomhusaktiviteter 
Onsdag:  Utomhus- och inomhusaktiviteter
Torsdag: Utomhus- och inomhusaktiviteter
Fredag:  Utomhus- och inomhusaktiviteter


// Personalen på Hf-Solgläntan Vecka:33

Hej!
Vi vill välkomna alla barn och föräldrar tillbaka till förskolan efter semesteruppehållet, en del har kommit tillbaks andra njuter av de sista dagarna på semestern. Vi hoppas att ni alla har haft sköna dagar och hunnit ladda inför en ny termin.
Vi personal har haft förmånen att få två hela dagar till utvärdering, utbildning och planering för att på så sätt kunna göra förskolan så bra som möjligt för era barn. ”Utbildningen i förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Den ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn. Utbildningen ska utgå från en helhetssyn på barn och barnens behov, där omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet” (Lpfö -18).


Vi är ännu i ett planeringsstadie gällande vissa saker, så om vilket projekt vi ska arbeta med, vilka fördjupningar som ska prioriteras eller vilka aktiviteter som vi ska satsa på när. Vi har något färre barn i början på terminen och har därför startat upp med att vara tre heltider i barngruppen (Jenny, Åsa och Anna-Karin). Isak arbetar i Hedenäset just nu men kommer tillbaka när vi skolat in fler barn och behovet hos oss ökar. Vi sätter alltid vårt schema efter era behov så vi uppmanar alla Er föräldrar att snarast lämna in ert/era barns vistelsetider. Ni kan även maila in tiderna på hf-solglantan@hfskola.com
Totalt blir vi 18 barn den här terminen, varav 6 nya barn. Vi skolar in två barn nästa vecka och sedan droppar de in under terminens gång.


Skolan börjar den 22/8 och så då är våra deltidsbarn välkomna tillbaka.

Nästa vecka, v 34, på förskolan:


Vi hälsar alla barn välkomna tillbaka och introducerar dem i våra rutiner här på förskolan. Vi hälsar Frans och Dahlia välkomna till oss, de har inskolning under hela veckan.

a
Tänk på att ta med extrakläder och kläder efter väder till förskolan. 
 // Personalen på Hf-Solgläntan


Torsdag: Utomhus- och inomhusaktiviteter


Fredag: Utomhus-ochinomhusaktiviteter


Vecka 8 och vecka 9 har Hassan hela dagar praktik hos oss. 
// Personalen på Hf-Solgläntan