Veckobrev Fritids

Grovplanering vt 2018

Björkbackens Fritidshem

Fritids öppnar: Mån-Tors 08:30-15:30 Fre 08:30- 14:30

Barn som behöver fritids innan och efter dessa tider är på förskolan som har öppet från 06:30- 17:00

Fritidspersonal arbetar i F-3 varje dag mellan kl 08:30-12:30

Detta händer på Fritids från kl 12:30

Mellanmål kl 13:30 som barnen får vara med och planera

Utelek: vi är ute varje dag , vi anser att det är viktigt för barnens hälsa att ha utevistelse

Fri lek: vi prioriterar och ger stort utrymme till den fria leken både ute och inne, lokalerna är anpassade till olika verksamheter. Den fria leken betyder inte att barnen är helt själva utan uppsyn, personal är naturligtvis också delaktiga

Skapande: Vi erbjuder barnen att arbeta med skapande material såsom pärlor, tyg, garn och papper. och vi har även experiment och pyssel som är styrda på torsdagar som går i F-3:s tema, enligt läroplanen.

Vi på Björkbackens fritids strävar efter självständiga och kreativa barn. Barnen får tex själva duka av efter mellis och plocka undan efter aktiviteterna. och har fått vara med och skapa olika verksamheter i lokalerna som de har önskat.

Då vi i F-3 har ett övergripande mål att utveckla läsning, skrivning, fortsätter vi med det även på Fritidstid. vi erbjuder Tex läxhjälp som är väldigt populärt bland barnen.

På fritids behöver barnen inte mobil eller ipad för spel, vi erbjuder vanliga sällskaps spel som tränar barnen i socialt samspel. via lek lär sig även barnen det sociala samspelet, de lär sig konfliktlösning (vid behov hjälp av personal)

Slutsamling har vi varje eftermiddag kl 15:15 där barnen får berätta hur dagen har varit .

/Personalen

Hietaniemi Friskola