Veckobrev 4 - 6

Veckobrev 4 - 6

Hej!


Den här veckan har åk 5 varit på Jännä raamattureisu både på tisdag och onsdag. Nästa vecka på onsdag är deras sista tillfälle.

 I SO fortskrider arbetet med partier och i NO har vi startat upp ett arbete, Livets utveckling. Eleverna kommer att ha ett skriftligt prov kopplat till arbetet v. 43. Vi har även haft viss undervisning utomhus då vädret varit så fint under veckan. 


I matematiken övar vi på multiplikation. Måndagar gör vi övningar för att sedan på fredagar göra ett test. Vi arbetar med olika tabeller varje vecka under 5 veckors tid. Sedan gör eleverna ett test på alla 10 tabeller. Under förra veckan gjorde vi test på alla 10 tabeller, för att se var eleverna ligger innan vi påbörjar arbetet med olika tabellerna. Det ska bli spännande att se om eleverna har förbättrat sina resultat efter 5 veckor. Testet med alla 10 tabeller kommer vi att fortsätta med varje fredag även framöver.


Skolläkare för oss numera är Timo Kivelä. Han finns på skolan den 10 oktober i samband med vaccinationerna. Skolsköterskan påminner om att de som inte lämnat in medgivanden till vaccinationer ska lämna in dem snarast. 


Angående insamling till skolresa så är det beställt plastpåsar från Ölandsplast som eleverna kommer att sälja. Vi har beställt in 300 förpackningar och vi hjälps åt att sälja alla som vanligt. 


Vi bifogar även med information från Familjens hus. 


Aktuellt v 39


Måndag: Eleverna är lediga. U-dag för lärarna. 

Tisdag:   Skolsköterskan finns på plats.

        Idrott utomhus.

Onsdag: Jännä raamattureissu åk 5.

        Idrott utomhus. 
Vi önskar er en fin helg.

/ Marja, Emma och Julia.