Veckobrev 4 - 6

Eleven i centrum


Veckobrev 4 - 6

Hej! Från och med denna vecka har eleverna fått i uppgift att skriva veckobreven till er därhemma. Åk 6 skriver dessa brev och det blir varje vecka såhär i början av terminen iallafall. Skulle det vara något utöver det som eleverna vill berätta för er, så skickar vi givetvis mer information tillsammans med veckobreven. En sådan information får ni nu: Vi har delat på mentorskapet i 4-6:an på följande sätt: Marja är mentor för åk 4-5 och 2 elever i åk 6. Marianne är mentor för åk 6. Så varsågoda, här följer det första veckobrevet för denna termin:Veckobrev V.3. Åk: 4-6


 Hej!Vecka. 2 på torsdagen och fredagen hade vi kamratövningar och pratade om vänskap och

alla i 4-6 skrev även under ett trivsel kontrakt.


Denna vecka började vi med våra vanliga rutiner, Åk:6 fick ett nytt klassrum med ny

inredning och 6:orna har också haft sina första lektioner med deras nya Matematik och No

lärare Marianne Sirkka-Lahti. Åk:6 har även fått 3 nya elever.


4-6 Har i So börjat jobba med Sverige

Och i No har 4-5 repeterat de förra kapitlen 

Åk: 6 har fått ett nytt kapitel som handlar om anpassningar i naturen. 

I svenskan och engelskan har vi jobbat men adjektiv, substantiv och verb. I bilden fortsätter vi med Konsthistoria.


Nästa vecka:


Torsdag: Teater i Övertorneå och


ÖVERNATTNING på skolan! 


Under denna vecka har vi bestämt vad vi ska äta, nästa vecka

skickar vi packlista till övernattningenPå fredagar efter skolan har eleverna fixat innebandyträning för dem som vill, bussar med linjetrafiken går att åka hem med.


Med detta Veckobrev skickar vi även ett informationsbrev om löss pga att det cirkulerar i alla familjegrupper.MVH: Åk:6/Vanja sekreterare:)VECKOBREV V. 49

ÅK 4-6


HEJ!


Påminner om luciafirandet i kyrkan torsdagen den 12/12-19 kl. 18.00.

Eleverna kommer till skolan som vanligt på morgonen och åker hem från skolan. Ingen skolskjuts till kyrkan. Fika på skolan efter luciafirandet.

OBS! Skicka med elevernas luciakläder senast den 11/12 till skolan. Om ni ej hittar lämpliga kläder hemma, så kontakta oss, så löser vi det här.


JULFEST torsdagen den 19/12-19 kl. 18.00. Eleverna börjar skoldagen kl. 15.00. Som vanligt äter vi julgröt till middag. Busstider enligt följande:


Stora bussen:

14.10 Övertorneå

14.15 Turovaara

14.30 Armasjärvi

14.45 Luppio

15.00 Skolan


Lilla bussen: ( Per )

13.00 Niskanpää


14.30 Kukkola

14.35 Karungi

14.45 Korpikylä

14.50 Risudden

15.00 Skolan


15.10 Bäckesta


14.00 Ylinenjärvi ( Kalle )Nästa vecka v. 50

Måndag - onsdag:  Fluorsköljning åk 5

Torsdag: Genrep i kyrkan

Fredag: LOV

Vecka 51

Torsdag JULFEST

Fredag JULLOV


NU ÖNSKAR VI ER ALLA EN GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR!

Daniela, Fredrik, Patrik och MarjaVeckobrev v. 47  

Hej!

Vad veckorna flyger iväg, tänk att det bara är en månad kvar till jullovet! Årskurs 6 har börjat med de nationella proven denna vecka(svenska) och kommer fortsätta med matematik och engelska nästa vecka.


Vi kan också meddela att vi börjat med “fruktstund”, vilket innebär att eleverna får lite frukt på eftermiddagen innan sista lektionen, för lite extra energi så de orkar hela dagen. Eleverna har själv ansvar över att beställa in frukten, dela ut den och diska efteråt. Detta är en del av det EU-projekt som vi deltar i, Erasmus +, som handlar om skolutveckling på olika sätt. Andra områden vi jobbar med är digitalisering och äventyrspedagogik.


Nästa vecka på tisdag den 26/11 är det utvecklingssamtal för samtliga elever i åk 4-6. Ni har förhoppningsvis fått hem era tider med era barn. Kontakta Marja om tiderna har kommit bort eller om ni vill göra några ändringar.


Tisdagen den 26/11 finns skolsköterskan här.


Åk 5 hade sin sista föreställning idag, Jännä Raamattureisu alltså.


Påminner om vikten att ha med rätt utrustning till idrotten och att ha med en lapp hemifrån eller kontakta Fredrik om eleven ej ska vara med på idrotten. Det har varit många som ej badat på torsdagar. Kolla med era barn om de varit med eller ej.


Lite info om luciafirandet i år (veckorna går som sagt fort!):

Torsdagen den 12:e decemberhar eleverna skola som vanligt under dagen. På kvällen, 18.00, är det luciafirandei Hietaniemi kyrka. Inga skolskjutsar går till kyrkan utan vi antar att alla vårdnadshavare kommer med dit för att titta på luciatåget. Efteråt bjuder vi på fika här på skolan. Kontakta oss om ni ej har möjlighet att komma med era barn denna dag.

Fredagen den 13:e december är eleverna komplediga.


Trevlig helg!
// Patrik, Marja, Fredrik och DanielaHej!


Då är vi igång igen efter en veckas höstlov. Vi har startat upp ett nytt arbete i SO:n som handlar om Gamla Testamentet. I engelskan delar vi som vanligt in klassen i tre grupper och läser tillsammans och arbetar med uppgifter tillhörande aktuellt kapitel. 

Vi vill påminna om att läxorna ska göras till onsdagar och torsdagar, det har varit alltför mycket slarv den sista tiden! Eleverna glömmer hem sina böcker dessutom, påminn dem att de ska ha med dessa i sina väskor. 


Idag, fredag, har årskurs 5 varit på Jännä Raamattureisu, de kommer att få vara med på tre föreställningar, tre fredagar i följd.


Årskurs 6 kommer snart börja med de nationella proven i svenska, engelska och matematik. Den första delen, som kommer göras nu innan jul, är den muntliga delen. När de övriga proven börjar närma sig kommer eleverna meddelas om vilket datum det blir. Även om det inte är ett prov man kan plugga till så kan det vara bra att veta när det är dags så att man till exempel kommer ihåg att sova tillräckligt och äta en bra frukost innan. Det är givetvis alltid viktigt, än mer viktigt inför ett tufft mentalt pass som ett nationellt prov ändå innebär. Om två veckor (v.47) har vi infomöte måndagen den 18/11 kl.17.30 på skolan. Socialen och öppenvården Fyren informerar om sin verksamhet. Ylva Ylinenpää-Sannemalm kommer att berätta om Struves meridianbåge. VÄLKOMNA!


Nu önskar vi er alla en fin helg!


Daniela, Fredrik, Patrik och Marja

_________________________________________

Hietaniemi Friskola

Skolbacken 20

957 95 HEDENÄSET

Telefon: 070-586 19 28

E-post: rektor@hfskola.com