Veckobrev 4 - 6

Eleven i centrum


Veckobrev 4 - 6

Veckobrev v. 40

Åk 4-6


Hej!


Denna vecka har vi jobbat vidare med Europa i SO:n. Nästa vecka ska eleverna redovisa sina arbeten för varandra och veckan efter det har åk 6 prov. De har prov enbart på det de själva redovisar, landet alltså. 


I svenskan fortsätter vi att läsa och skriva berättelser. Självklart har de läxa varje vecka i vanlig ordning. Viktigt att ni där hemma också lyssnar på deras läsning.


Denna vecka har eleverna även fått dansa tillsammans med Kulturskolans danslärare. Roligt när det blir lite avbrott i den vanliga skoldagen.


Lite information:

Skolsköterskan är tjänstledig 5/10-6/12. Om ni har frågor som rör era barns hälsa under den tiden, ska ni vända er till hälsocentralen. 


Det finns fortfarande löss i familjegruppen, så i vanlig ordning vill vi att ni håller lite koll på era egna barn, så att vi ej sprider detta vidare.


F.r.o.m 1/10 har eleverna som har busskort, fått pengar på kortet. Nu är det ännu viktigare att de talar om ifall kortet försvinner. Det är en värdehandling. 


Vecka 41 är Bea ledig, så det blir inga musiklektioner den veckan, förutom musikskolan för de elever som har Daniel som lärare. Vem vet om vi nu skulle få för oss att sjunga en trudelutt ändå! 😉 


Med detta veckobrev skickar vi även med den första informationen om elevernas kunskapsutveckling, så att ni får en inblick i och om det vi jobbat med hittills i skolan och hur det går för just era barn. Det är ett första utkast inför utvecklingssamtalen, som kommer senare på höstterminen. Ni behöver inte svara på informationen, men är välkomna att höra av er till respektive mentor om ni har några frågor. Trevlig helg! 


Hälsningar Marja, Julia och Camilla


Veckobrev v.39


Hej!


Veckorna går i rasande takt, och nu är det bara 4 skolveckor kvar innan höstlovet. 


Vi har denna vecka jobbat med en utmaning vi fått från Övertorneå: vi skulle hoppa hopprep på rasterna, allt för att eleverna ska röra på sig mer. Samtidigt var det en tävling mellan skolorna och det har sporrat eleverna till att hoppa extra mycket. Tillsammans har klassen hoppat 22.683 hopp under tisdag-torsdag (vi missade måndag) tävlingen pågick, vilket ledde till en vinst. Många har haft träningsvärk i benen under veckan. 😉 


Denna vecka har vi även jobbat med värdegrunden och diskuterat sociala medier och dess faror då det kommit till vår kännedom att många elever filmar i skolan och även har med yngre elever, samt skriver nedlåtande saker om sig själv och andra på sina sociala medier. Viktigt att vi har ett samarbete, skola-hem, för att komma åt detta problem. 


I matematiken har vi de senaste veckorna jobbat extra med gångertabellen, då vi märkt att många elever har svårigheter med dessa. Varje vecka får de hem några tabeller att träna på, och på fredagarna har vi läxförhör på dessa. Hittills har alla elever fått väldigt bra resultat. Hoppas det håller i sig! 


Vi har också märkt att många elever har ett ganska ovårdat språk under skoldagarna, och har därför börjat att skicka hem extra läxor för varje gång vi hör att en elev svär. De ska då nästkommande dag inför klassen redogöra för vad svordomen betyder, varför de sade det och vad man skulle kunna säga istället. Framöver kommer vi även att lägga till en rad för vårdnadshavares underskrift, för att i största möjliga mån försöka förbättra språket i skolan. Det är trots allt allas arbetsmiljö det handlar om. 


Påminnelse: Övertorneå bibliotek saknar fortfarande två böcker. Mio, min Mio, Astrid Lindgren, som vi läste förra året. Kolla en gång till i alla vrår där hemma om det ligger kvar någonstans, för här på skolan är de ej!


Trevlig helg! 

Hälsningar Marja, Julia och Camilla
Hietaniemi Friskola

Skolbacken 20

957 95 HEDENÄSET

Telefon: 070-586 19 28

E-post: rektor@hfskola.com