Aktuellt

Eleven i centrum

Aktuellt


Öppethus på Hietaniemi friskola


Torsdagen de 19 april mellan kl 17.00 och 19.00


Länk till program

 Mellanstadiets mörkeräventyr den 8 februari


Björkens juläventyr


Vill ni se glimtar från vårt juläventyr. Klart ni vill :) Vi har haft ett jultema där vi utgått från en julberättelse (Snurre Sprätt och de busiga tomtarna). Som avslutning hade vi ett juläventyr i skogen. Där har barnen fått användning av de dom lärt sig under förberedelsefasen inför äventyret. Tex färglära, jultraditioner och tecken som stöd (teckenspråk). Barnen fick känna sig som hjältar då dom löste olika problem och uppdrag tillsammans. Neuroforskningen visar att spänning och utmaning gör att kunskap fastnar, och det som vi upplevt själva kommer vi ihåg längre. Luciafirande i Hietaniemi kyrka


Kl 8.15 startar de traditionsenliga luciatåget i kyrkan. Alla  välkomna. Skolan bjuder på luciafika i Backensmatrestaurang efter luciatåget.Utvecklingssamtal åk 4-9


Den 14 och 15 november kommer utvecklingssamtalen för årskurserna 4 till 9 att hållas. Mer information i kommer i veckobrev.
Inbjudan till skol KM i orientering


Den 5-oktober inbjuder vi till skol-KM i orientering i Hedenäset. Mer information i inbjudan nedan.


Inbjudan! (klicka här)Äventyrspedagogik


Se filmen från äventyret "Landet bortom björken"  som förskolan genomförde med sina barn. Har ni frågor kring äventyrspedagogik kontakta Björkens förskola.

Skolstart måndag 28 augusti 08:30

Välkommen tillbaka till skolan!


Skolskjutsarna går från och med 28 augusti. Mer information om tider m.m kommer under vecka 34.Förskolan Björken/Fritids stängt pga Utbildningsdag 21/8 2017

Förskolan Björken och fritidshemmet håller stängt  måndagen den 21 augusti.

Personalen kommer att ha utbildningsdag, vilket innebär att inga förskolebarn/fritidsbarn tas emot. Vårdandhavare måste söka alternativa lösningar för barnen.


Skolavslutning vårterminen 2017

Vi firar traditionsenlig skolavslutning den 9 juni kockan 10.00 på Hietaniemi Friskolas skolgård.  Programet består av sånger, musik, tal, betygsutdelning och avslutas med fika.


Fixarkväll på Friskolan 

Den 1 juni är alla är välkomna att vara med och hjälpa till med att fixa och göra fint po och i Hietaniemi Friskola. Vi startar klockan 18.00


Utvecklingssamtal


Utvecklingssamtal för årkurs 7-9 på torsdag den 23 mars, mellanstadiet onsdagen den 22 mars och lågstadiet torsdagen den 23 mars.


PRAO åk4-9 vt. 17


Vecka 8 går mellanstadiet och högstadiet ut på PRAO.KOMMUNMÄSTERSKAP ORIENTERING


På torsdag håller skolan KM orientering där elever från både Svanstein och Övertorneå kommer till Hedenäset för att tävla.

Starten går klockan 09.00 och du som har möjlighet är välkommen att heja på de deltagande.


Välkomna!


MOBILFRI SKOLA

Från och med måndag 11/4 införs en ny regel på Hf-skola.

Den nya regeln innebär att alla lektioner ska vara mobilfria. Varje elev ska därför stänga av ljudet på sin mobiltelefon och lämna den i ”mobilhotellet” som varje lärare har. Eleverna hämtar sina mobiler när lektionen är slut.

Varför denna regel?

Det finns regler för mobiltelefoner när man kör bil och på arbetsplatser av olika slag. Varken i utbildnings- eller yrkeslivet får man använda mobiltelefoner hur som helst. Mobiltelefoner är ett distraktionsmoment med negativ effekt.

Ämnet har under senaste tid varit mycket uppmärksammat i medier där bland annat elever från olika skolor i Sverige, samt utbildningsministern uttalat sig positivt över att införa denna regel.

Allt mer forskning görs kring ämnet och de negativa effekterna är påtagliga. Eleverna distraheras av mobilerna och tappar fokus på sitt arbete. Därför ska mobiltelefoner inte användas på lektionstid.

Regeln ska följas av alla!

Om en elev inte lämnar in sin mobil och ertappas med den kommer mobilen att tas om hand av läraren. Mobilen återlämnas vid lektionens slut. Om det upprepas kommer mobilen att omhändertas återstående del av skoldagen. Vägrar eleven att lämna ifrån sig mobiltelefonen får eleven inte delta i undervisningen och istället lämna lektionssalen.

Rektor informeras. Utebliven lektionstid läggs ut på annan tid för eleven.Mentor/lärare kontaktar hemmet, vårdnadshavare kan behöva se till att mobiltelefonen lämnas hemma tills dess att regel följs.

Med vänliga hälsningar,

rektor Hans LönnelidHietaniemi Friskola

Skolbacken 20

957 95 HEDENÄSET

Telefon: 070-586 19 28

E-post: rektor@hfskola.com